À Punt tanca el primer quadrimestre de l’any amb un creixement del 44% en el nombre d’espectadors i finalitza el mes d’abril amb una quota del 3,3%. La pujada respecte al mateix període de l’any passat ha sigut del 73%.
La televisió pública reforça així la pujada del mes anterior, ja que aconsegueix superar les dades obtingudes i marca noves xifres de rècord, tant pel que fa al nombre d’espectadors diaris com a la quota de pantalla.
2.400.000 espectadors veuen À Punt a l’abril
Més de 2.400.000 habitants de la Comunitat Valenciana han elegit els informatius i programes d’À Punt al llarg del mes d’abril. Els continguts preferits de l’audiència han sigut novament els programes informatius, que encapçalen el rànquing dels més vistos i han interessat a una mitjana de 135.000 espectadors diaris.
L’esforç i la dedicació dels professionals dels serveis informatius d’À Punt té recompensa: durant el daytime (entre les 7 i les 23 hores) s’han oferit més de 195 hores de programació informativa, fet que suposa el 60% del total de les emissions. El minut més vist del mes tingué lloc el dimarts 28 d’abril, durant l’À Punt NTC migdia, quan es van registrar 237.000 espectadors i un 12,9% de quota de pantalla a les 14:42 hores.
Els espectadors han triat la televisió, la ràdio i el web d’À Punt per a seguir els informatius, les compareixences i les rodes de premsa al voltant de la crisi sanitària, i es compleix el compromís de servei públic i s’ofereix senyal pool a la resta de mitjans de comunicació.
Per a complir la demanda informativa dels valencians i de les valencianes, la graella s’ha reforçat amb més programes informatius, avanços, connexions en directe i reportatges a peu de carrer per a oferir una informació de proximitat als espectadors de totes les comarques.
A l’abril, mes en què s’ha disparat el consum de televisió pel confinament i ha crescut l’oferta en plataformes, À Punt puja al pòdium de les cadenes autonòmiques que creixen, juntament amb ETB i IB3. De la mateixa manera, la radiotelevisió pública valenciana situa els informatius del migdia entre els més vistos de la FORTA en milers d’espectadors.
En total, han sigut 203 emissions diferents i més de 250 hores de continguts informatius d’actualitat dedicats a la situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19.
En el primer lloc del rànquing dels programes més vistos del mes, es troba À Punt Notícies migdia, que registra una quota mitjana del 7,5% i 125.000 espectadors diaris, i això suposa un increment de 2.000 espectadors més al dia respecte al mes de març. Les notícies del matí són els informatius que més creixen. Cada dia, prop de 44.000 valencians sintonitzen les seues emissions. Així, registren un 79% més d’espectadors respecte al mes anterior i finalitza abril per damunt del 4%.
À Punt Notícies nit acosta l’actualitat cada dia a 184.000 valencians i tanca l’abril amb un 3,7%. La qüestió és un altre programa que finalitza el mes d’abril a l’alça, ja que registra cada divendres 70.000 espectadors, amb un augment del 27%.
‘Celebrity School’ i ‘Ciutats en aïllament’ s’estrenen amb èxit
D’altra banda, l’entreteniment és l’altre gènere televisiu preferit en aquest temps de confinament. El programa no informatiu més vist és Celebrity School. El nou concurs d’À Punt, que ha sigut la millor estrena de la cadena, suposa una marcada aposta per l’entreteniment en família. El programa ha finalitzat el primer mes d’emissió amb una quota del 4,2% i 89.000 espectadors, que cada dissabte han seguit el programa des del començament fins a la fi.
Fins ara el concurs ha enfrontat, mitjançant proves, els famosos —com David Bustamante, Rosa López, Gisela o Fernando Romay— amb xiquets i xiquetes d’escoles i instituts de municipis com l’Alcora, Novelda, Almassora i Castelló convidats al programa.
Ciutats en aïllament, una altra de les novetats del mes en À Punt, també ha aconseguit col·locar-se entre les primeres posicions al rànquing dels programés més vistos. L’emissió va aconseguir un 3,3% de quota en el prime time del dimarts 28 d’abril, amb 193.000 valencians que es van interessar per aquest nou format, anomenat slow tv. En aquest cas, els espectadors van poder fer un particular viatge pels carrers de les ciutats de València, Alacant i Castelló, completament buides pel confinament de la població.
Pel que fa l’entreteniment, ressalten les propostes d’Evolució, amb 60.000 espectadors i Atrapa’m si pots, amb 57.000. Els continguts culturals d’humor també són dels preferits dels valencians, ja que No tenim trellat i Trau la llengua han aconseguit 52.000 i 48.000 espectadors, respectivament.
Castelló i Alacant aposten per les sèries de ficció
La ficció destaca a les comarques de Castelló i València. Els espectadors de València es decanten per la sèrie Escola d’Infermeria, que registra un 5,9% de quota, mentre que a Castelló triomfa la sèrie El Paradís de les Senyores, que arriba al 9,2%. A les comarques d’Alacant els espectadors prefereixen l’entreteniment d’Evolució, que aconsegueix un 4,1%.
À Punt segueix com l’alternativa favorita dels espectadors a les cadenes generalistes i es troba en la sisena posició del rànquing a la Comunitat Valenciana. Així, avança les cadenes temàtiques i altres en obert amb més antiguitat.
La franja del migdia es troba entre les més competitives, i empata tècnicament amb Cuatro, i la supera tant en el públic més comercial (el target més rendible per als anunciants) com en el segments d’homes i d’espectadors entre 25-44 anys. À Punt NTC migdia i el concurs Atrapa’m si pots guanyen en fidelitat entre els espectadors de totes les edats i en totes les comarques valencianes.
De la mateixa manera, À Punt aconsegueix estabilitzar les franges d’entreteniment i millora els resultats de programes de vesprada com APD o del prime time amb espais com Trau la llengua, No tenim trellat, Assumptes interns, Ciutats desaparegudes o Celebrity School, el gran xou de dissabte a la nit.
Un exemple més del creixement de la marca d’À Punt també es visible a través de la plataforma YouTube, ja que en 5 dies el llançament del videoclip solidari Resistiré, protagonitzat pels cantants i músics valencians, ha superat les 54.000 visualitzacions.
N. P.