IB3 és mitjà oficial del festival i ha preparat un ‘Especial Festival de Cinema de Menorca’ amb l’emissió de 5 curtmetratges que participen en el festival per dissabte 17 de juliol

 A la secció oficial ‘Balears en Curt’, s’hi podran veure films seleccionats a festivals com Màlaga, Canes o Valladolid, així com dues estrenes mundials

Gairebé una trentena de cineastes i creadors audiovisuals balears passaran pel FICME 2021

Laia Marull, Ivan Massagué, Lola Dueñas, Celia Rico i Jan Cornet s’afegeixen als convidats del FICME, i Jose Corbacho serà el conductor de la gala inaugural

Del 13 al 17 de juliol Menorca es vesteix de gala per celebrar el Festival Internacional de Cinema de Menorca, on es projectaran un total de 34 films balears entre totes les seccions.

Enguany s’arriba a la sisena edició del FICME, Festival Internacional de Cinema de Menorca, que un any més portarà a l’illa de Menorca el millor cinema de l’any en format curt. En la selecció d’enguany, s’ha volgut donar protagonisme, per una banda, al cinema local i balear, i per l’altra, a qui fa visible el cinema: cineastes i estrelles. És per això que enguany el FICME oferirà més sessions que mai de cinema balear —que malgrat tot es troba en un gran estat de forma— així com un gruix important de convidats de renom que passaran pel festival entre el 13 i el 17 de juliol a Maó i Ciutadella.

Un any més el mitjà de comunicació públic de les Illes Balears serà mitjà oficial del festival i donarà suport mediàtic a totes les accions que es desenvolupin. A més, la nit de dissabte 17 de juliol a partir de les 22.40 h IB3 dedicarà la seva programació a l’emissió de 5 curtmetratges que participen en el festival al programa Especial Festival de Cinema de Menorca’.

Els curtmetratges que es podran veure són Forastera, La Periférica Produccions i Distinto Films amb la participació d’IB3; Llengua amb tàperes, una coproducció d’IB3 i CEF Produccions; Annie, una coproducció d’IB3 i Singular Produccions, Avistament 1978 i Sol sol.

 

Forastera: curtmetratge seleccionat en la Setmana de la crítica de Canes i nominat als Premis Gaudí.

Sinopsi:  Antònia viatja a Mallorca per passar l’estiu amb el seu padrí. En arribar, es troba captivada per les semblances entre ella i la seva padrina, ja morta. La jove es mou en els espais que ella habitava, entre els objectes que ella tocava. No pot resistir-se i s’emprova un vestit d’ella. El que no espera és que el seu padrí la vegi com la seva pròpia dona, i a partir d’aquí queda incert qui està habitant a qui. Aquesta és la història de Forastera, un curtmetratge de Lucia Aleñar. Es va rodar a la badia de Pollença, i està protagonitzat per Zoe Stein i Miquel Gelabert.

Llengua amb tàperes és un curtmetratge escrit i dirigit per David Mataró, interpretat per Aina Cortès i Toni de los Ángeles. Una producció de CEF produccions amb coproducció d’IB3 i amb el suport de Consell de Mallorca Cultura, IEB i Mallorca Film Commission.

Sinopsi: Qui necessita tàperes enmig d’una apocalipsi zombi? Un cambrer i la seva veïnada donaran resposta a aquesta pregunta i altres preguntes existencials o potser no tan existencials.

Annie: curtmetratge dirigit per Miki Durán i protagonitzat per Aina Anglada, Almudena Amor i Marc Bonnin. L’octubre de 2020 va començar la seva marxa per festivals internacionals i ja ha estat seleccionat a un total de 19 festivals.

Sinopsi: Annie és una noia que desperta enmig d’una pedrera abandonada sense saber com ni per què ha arribat aquí. A mesura que s’incorpora, comença a entendre la seva complicada situació. Lligada a un pal, per una cadena metàl·lica, Annie no pot fugir. Amb el pas de les hores les seves esperances d’escapar es van esvaint.

Avistament 1978: curtmetrateg dirigit per Guillem Miro, que va ser guanyador del concurs de curtmetratges #MallorcaFilmConfinats, que es va llançar a l’abril a través de la Mallorca Film Commission i la Fundació Mallorca Turisme. Ha obtingut altres premis com Art jove 2020, premi especial del jurat al festival La Mirada Tabú de Saragossa i el premi al millor muntatge al festival NOX d’Uruguai. També va ser seleccionat al Festival de Màlaga.

Sinopsi: Un jove mallorquí confinat a Barcelona disminueix la seva nostàlgia visitant el seu poble amb Google Maps. No trigarà a descobrir que en aquest petit indret succeeixen una sèrie de successos paranormals. Aquests fets semblen tenir relació directa amb l’albirament extraterrestre que va tenir lloc fa més de 40 anys en aquest mateix poble.

Sol sol: és l’òpera prima d’un jove cineasta menorquí de 19 anys, Àlex Arroyo produïda per Ensoldemà Films.

Sinopsi: El curt narra la història de Xavier (Oriol Enrich), un jove menorquí que no se sent còmode en el seu entorn i que amb l’arribada d’un turista català (Ferran Simón) intentarà resoldre els seus problemes i explorar la seva sexualitat “per a créixer en un espai natural com Sa Mesquida”.

 

Una selecció balear més potent que mai

El cinema balear ha demostrat trobar-se, malgrat les circumstàncies, en estat de gràcia. La selecció Balears en Curt comptarà amb 13 films que faran gaudir el públic menorquí. Per una banda, destaca la inclinació de la secció pel cinema de gènere: de la sofisticada ciència-ficció d’Annie, de Miki Duran, a la seva enginyosa combinació amb el documental a Avistament 1978, de Guillem Miró. De la comèdia de terror zombi de Llengua amb tàperes, de David Mataró, a la vetllada de fantasia de Forastera, de Lucía Aleñar.

De la recreació històrica de Stanbrook, d’Óscar Bernàcer a la distopia surrealista dividida en diverses parts de No Credit, de Lalo García i Rai Lorda…

A aquests films, s’hi sumen el fresquíssim “coming-of-age” menorquí Sol sol, d’Àlex Arroyo, els documentals que reflexionen al voltant dels afectes i la família Als que se’n van, de Doménec Boronat, i El deseado, d’Óscar Bernàcer, i la comèdia d’improvisació Las cenizas, de Paula Galimberti, Gonzalo Piñán i Pedro Deltell. Fora de concurs, també s’hi veurà La leyenda de Oriol, una pel·lícula de Rubén Jiménez sobre un nen amb càncer que vol ajudar a visibilitzar aquesta malaltia en infants; és per això que una part dels diners recaptats en aquelles sessions aniran destinats a la Asociación de Padres de Niños con Cáncer de Baleares. Vindran a presentar els seus films Miki Duran, Guillem Miró, David Mataró, Lalo García, Álex Arroyo, Doménec Boronat, i Rubén Jiménez.

Els convidats del FICME 2021

A banda dels noms anunciats, el FICME suma a la llista de convidats l’actriu Lola Dueñas, que serà una de les protagonistes de la gala de clausura, juntament amb la jove directora Celia Rico, guardonada a Sant Sebastià i nominada a 4 Goyas; l’actor Iván Massagué, que presentarà una de les sessions internacionals Illes en Curt al Pati mirador de Sant Francesc; Jan Cornet, que mostrarà el seu debut en direcció amb Latitud; i Luis de Val, que presentarà el curt Una noche en el Cósmico. Per la seva banda, l’actor, director i presentador Jose Corbacho serà mestre de cerimònies de la gala inaugural i l’actriu guanyadora de tres Premis Goya Laia Marull presentarà Incendiosmás allà del teatro a la mateixa cerimònia d’obertura.

Tota la programació del festival

El Festival Internacional de Cinema de Menorca (#FICME2021) ofereix també altres projeccions i activitats. Teniu tota la informació del festival a: https://festivalmenorca.com/es/

N.P.

En este artículo

Iniciar conversación

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.